IEP firar en viktig milstolpe: Nicole Mattsson FIEP är vår 200:e medlem!

Vi är glada att kunna meddela att Nicole Mattsson FIEP, National Support Hub och Key Client Manager på Mas National (en del av IntoWork Australia), är vår 200:e IEP Fellow! Hennes erfarenhet inom den australiensiska anställbarhetssektorn sträcker sig över olika arbetsförmedlingar, inklusive ungdoms- och funktionshindersysselsättning, generalist- och migrantanställning, och nu senast inom lärlingsområdet.

Om sitt Fellowship säger Nicole:

“Arbetsförmedlingssektorn är en hörnsten i samhället och påverkar alla i något skede av livet. Oavsett om det är en deltagare som söker arbete, en arbetsgivare som söker efter rätt kandidat eller en partnerorganisation som stöder utsatta individer på deras resa mot ekonomiskt oberoende, är inflytandet från denna sektor obestridligt. Min passion för det här området har sina rötter i en något oväntad början – det jag brukar kalla “att glida in på ett bananskal”.

– Till en början var jag säker på att min framtid låg inom affärsjuridik eller företagsvärlden. Men när jag närmade mig slutet av universitetet tog jag en chans på en väg som lovade mer än bara en karriär – den lovade mening. När jag lämnade min ledarroll på McDonald’s bakom mig klev jag in i en värld där det arbete vi gör verkligen betyder något, och jag har aldrig ångrat mig.

“Under hela min karriär har jag haft turen att lära mig av en mångsidig grupp människor, som var och en har bidragit till min tillväxt och förståelse för sektorn. Den här erfarenheten har gett mig ett djupt engagemang för att föra det vidare. Jag tror att vi inom vårt område inte är starkare än våra kollegor. Samarbete som drivs av avsikt, respekt och moraliska värderingar kommer alltid att överglänsa påtvingad konkurrens. Den inverkan vi strävar efter att göra är trots allt på människor – var och en som är en unik individ med sin egen historia och potential.

“Min erfarenhet sträcker sig över olika arbetsförmedlingar, från ungdomsarbetslöshet och till arbete med funktionshindrade till generalist- och migrantsysselsättning. På senare tid har jag gått över till lärlingsutbildningar. Trots skillnaderna på dessa områden är den röda tråden alltid densamma: den arbetssökande och arbetsgivaren. Vår roll är att överbrygga den klyftan, att främja tro och att driva de möjligheter som ligger framför oss.

“Att gå med i IEP som fellow representerar mitt engagemang för att fortsätta lära mig, växa, dela och fira vad detta fellowship har att erbjuda. Arbetsförmedlingssektorn, både i Australien och utomlands, befinner sig mitt i en betydande förändring, med nya samråd, reformer och kontraktsarrangemang vid horisonten. Det är en tid av osäkerhet, men också av möjligheter. Ju mer vi tillsammans kan utnyttja vår expertis, desto bättre rustade kommer vi att vara för att navigera i dessa förändringar och skapa meningsfull påverkan.

“I en sektor som berör så många människor är jag engagerad i att göra skillnad, inte bara genom mitt eget arbete utan genom att bidra till den kollektiva visdomen och styrkan i vårt samhälle. IEP Fellowship erbjuder en plattform för att göra just det, och jag är ivrig att se vart den här resan kommer att ta mig – och oss – när vi arbetar tillsammans för att forma framtidens arbetsförmedlingar.”

Vårt globala inflytande växer

IEP Groups VD Scott Parkin, FIEP, är stolta över att ha nått milstolpen 200 Fellows.

– Det här visar att vårt globala inflytande växer, liksom den status som ges genom Fellowship. Det är också 200 fler personer som vi kan mobilisera för att förstärka vårt budskap och se till att vi håller oss på rätt spår var vi än befinner oss i världen, säger Scott.

“Jag tror att vi kommer att vara uppe i 500 Fellows under nästa år, i ett antal befintliga länder och territorier, såväl som nya. Fellowship är ett erkännande av verkliga bidrag och talanger inom arbetsmarknadssektorn, vi en hel del av det över hela världen.”

Scott var ödmjuk över att vara vår allra första “sökta till” Fellow.

“Allt är Helen Richardsons FIEP-fel”, sa Scott. “Helen var en del av den första gruppen som satte upp IEP med hjälp av AELP, ERSA och en handfull branschpartners. Ett antal personer som gjorde det, inklusive Helen, tilldelades “Honorary Fellowship” och de är fortfarande mycket stödjande. De har varit ryggraden i hur det här nätverket har byggts upp.

Vad gemenskap betyder för våra medmänniskor

Ross McLatchie FIEP, IEP Senior Advisor of Growth i Australien

“Det fina med IEP Fellowship-nätverket är möjligheten att etablera peer-to-peer-kontakter, vilket ger tillgång till ett bredare utbud av resurser och information. Det är genom ökat samarbete och utbyte av beprövad personcentrerad praxis som vi kommer att ha störst inverkan på livet för några av våra mest missgynnade australier.”

Chris McMillan FIEP, General Manager of Work Pathways på ReadyTech

“Att påbörja den här resan som IEP Fellow är djupt rotat i min passion för att stärka individer på deras väg mot meningsfullt arbete. Med över två decenniers erfarenhet inom arbetsförmedlingar, lärlingsutbildningar och utbildningssektorer har jag med egna ögon sett den transformativa kraften i samarbete och utbyte av bästa praxis.”

För mig handlar Fellowship om att aktivt bidra till IEP:s uppdrag och vision, inte bara lokalt utan på global nivå. Jag ser det som en möjlighet att överbrygga klyftor, få kontakt med andra yrkesverksamma och driva professionaliseringen av vår sektor framåt, samtidigt som jag i slutändan stöder andra att få, utvecklas och behålla anställning.”

Ania Mendrek FIEP, grundare och verkställande direktör för Crafting Civic Change

“Att vara medlem i IEP ger mig möjlighet att ligga i framkant när det gäller arbetsmarknadstjänster, vilket säkerställer att jag kan erbjuda de mest innovativa och effektiva lösningarna till organisationer som arbetar med människor som behöver dessa tjänster. Det gör det möjligt för mig att samarbeta med proffs och ledare från hela sektorn, vilket berikar mitt arbete och förbättrar den inverkan vi kan ha tillsammans. Fellowship är inte bara ett erkännande; Det är ett ansvar som jag värdesätter och som driver mig att ständigt förespråka och genomföra policyer som stöder och lyfter utsatta befolkningsgrupper genom meningsfulla sysselsättningsmöjligheter.

Michael Högberg FIEP, psykoterapeut med inriktning mot kognitiv beteendeterapi, metod- och programutvecklare för IEP Learning Academy

“IEP och dess Fellowship är en utmärkt plattform för att öka just samhörigheten och kunskapsutbytet med kompetenta kollegor från olika men relaterade områden. Genom att lära och ta stöd av varandra ökar vi våra förutsättningar att utveckla och bibehålla motivation, skapa mening och kan på så sätt bli ännu mer effektiva i mötet med våra olika kunder och målgrupper.”

Caroline Bostock FIEP, Director of Employability and Community Services på Palladium

“Jag är hedrad över att vara en IEP Fellow, och jag är engagerad i att främja ytterligare professionalisering av vår sektor för att säkerställa att det livsförändrande arbete vi gör stöds, erkänns och belönas på rätt sätt.”