Presentation av IEP Quality Improvement Framework vid IAEVG International Conference 2024

IEP är glada över att kunna dela med sig av ramverket för kvalitetsförbättring (QIF) vid International Association for Educational and Vocational Guidance (IAEVG) Conference 2024 – som hålls i Jyväskylä, Finland den 12-14 november 2024.

IEP Groups VD Scott Parkin, FIEP, och IEP Sweden Partnerships Manager Annette Jönnervik Holmblad, MIEP, kommer att presentera en insiktsfull workshop om hur den nya evidensbaserade QIF kan användas för arbetsmarknadssektorn och karriärvägledning.

“IEP QIF är en viktig milstolpe i vårt uppdrag att förbättra kvalitetsstandarder och yrkespraxis inom hela anställningsbarhetssektorn. Den har utformats i samarbete med många organisationer och sektorspecialister, inklusive det brittiska departementet för arbete och pension (DWP), för att ge ett ramverk för vad som fungerar i anställbarhetspraxis, i organisationer som tillhandahåller tjänster i en mängd olika sammanhang, säger Scott.

“Den tillämpar bevisen för hur ‘bra’ ser ut och är baserad på oberoende forskning och bevis från hela världen, som kan förändras över tid när nya bevis framkommer.”

IEP syftar till att föra QIF till organisationer som arbetar med anställningsbarhet och karriärvägledning över hela världen för att hjälpa till att förbättra kvalitetsstandarderna för de globala sektorerna, med det viktigaste budskapet till alla att kvalitet måste vara en del av kulturen och uppenbar överallt.

QIF lanserades i mars 2024 efter många års forskning och samarbete mellan organisationer som jobbar i sektorn i hela Storbritannien. En QIF-pilot har startat i Sverige i maj 2024, som kommer att pågå till maj 2025 och ytterligare en pilot kommer att starta i Australien inom de närmaste veckorna.

Annette säger att hon ser fram emot att dela med sig av den svenska pilotgruppens erfarenheter och framgångar halvvägs in i piloten.

“Att kunna se evidens i ett verktyg som IEP QIF, som fungerar både internationellt och nationellt, behöver göras tillgängligt för fler som bryr sig om kvalitet i tjänsten och som vill ha engagerade medarbetare.”

IAEVG tillhandahåller globalt ledarskap och förespråkar vägledning genom att främja etisk, socialt rättvis och bästa praxis över hela världen. Årets konferens ser ut att bli ett inspirerande evenemang som samlar forskare, beslutsfattare och praktiker för att delta i en meningsfull dialog.

För mer information, besök IAEVG:s webbplats här: https://iaevg.com/