Grattis till IEP:s Annette Jönnervik Holmblad för ASEE-utnämningen!

Vi är stolta över att kunna meddela att vår IEP Sweden Partnership Manager, Annette Jönnervik Holmblad, har utsetts till Vice President för Association for Supported Employment Europe (tidigare European Association for Supported Employment, eller EUSE).

ASEE bytte namn våren 2024 efter en omröstning med alla medlemsföreningar, denna nyhet presenterades under den senaste konferensen i Spanien – “We Have the Talent”.

Annette, vad handlar ASEE om och vad är ASEE:s mål/ambitioner?

– ASEE tror på en gemensam arbetsmarknad för alla, där ingen utesluts och där det finns lämpligt arbete som ger ett värdigt liv för alla. ASEE erbjuder en drivkraft, kunskap och professionellt engagemang för att stödja en inkluderande arbetsmarknad i hela Europa, säger Annette.

Varför är ASEE viktigt och vilka är några av dess nyckelprojekt?

– ASEE är erkänt som den ledande organisationen när det gäller att främja stödd sysselsättning i hela Europa. ASEE ser till att dess medlemmar och intressenter har enkel tillgång till expertis, information och god praxis. Till exempel genom de internationella konferenserna. ASEE arbetar med partnerengagemang, medlemskap och kommunikation (t.ex. hur man inrättar en nationell förening för att påverka europeisk och nationell politik), med fokus på utveckling av sektorer/innehåll osv.

– ASEE tillhandahåller information och samarbete, samt effektiv kommunikation mellan medlemmarna, främjar och utvecklar Supported Employment. ASEE arbetar också med att samla in och sprida information om metoderna, och främjar kunskaps- och erfarenhetsutbyte inom området Supported Employment för att bygga upp medlemsorganisationernas kapacitet.

Vilken inverkan hoppas du kunna ha i din roll som Vice President på ASEE?

– Jag brinner för metodutveckling och kvalitetsarbete, så jag tror att jag kommer att vara en stor tillgång i arbetet med revideringen av Diversity Toolkit och i Supported employment Quality Framework (SEQF). Jag har lång erfarenhet av att arbeta med supported employment. (IPS och SEd).

– Sen ska man såklart bedriva påverkansarbete för att förbättra användningen av modellerna som i slutändan kommer att gynna den grupp som jag i grunden vill göra det här arbetet för, de arbetssökande som står lite längre från arbetsmarknaden och som inte har kunnat ta del av ett fungerande stöd för att nå självförsörjning och ett rikt liv! “ASEE är en fantastisk grupp att arbeta med. En grupp som besitter så mycket erfarenhet och viljan att dela med sig av god praxis!

– Och så har vi så roligt också. Det är viktigt att du trivs på jobbet!