En uppdatering av IEP:s ramverk för kvalitetsförbättring, QIF i Sverige

Av David Imber FIEP, chef för Centre for Employability Excellence

Ett praktiskt och informativt (åt båda hållen, hoppas vi!) möte har ägt rum med de svenska IEP-medlemmar och partners som påbörjar sina försök med Quality Improvement Framework eller “QIF”.  De har nu fått de svenskspråkiga versionerna och kommer inom kort att få tillgång till Mesma-programmet, för de som önskat det. Detta var det första av de månatliga stödmötena som skulle äga rum under det kommande året. Frågorna handlade främst om hur QIF ska implementeras, och vi kunde betona att den är utformad för att användas med befintliga kvalitetssystem, med minimal ytterligare administration.

Vi insåg också att det tar tid att införa QIF i befintliga tjänster och system: ingen förväntar sig en förändring över en natt, snarare en gradvis process av upptäckt och utveckling eftersom QIF:s beteendestandarder påverkar – eller bekräftar – tillhandahållandet av kvalitetstjänster. Och, vilket är viktigt, vi bekräftade informationens konfidentialitet under dessa prövningar: QIF är utformad för att uppmuntra till reflektion och självanalys och har inget kritiskt eller efterlevnadssyfte. På det hela taget en bra diskussion, med mer att följa och lära sig överallt.

Om du vill veta mer om projektet, QIF eller IEP Centre for Employability Excellence är du välkommen att kontakta annette.holmblad@iemployability.org